Hengitys

Hengitämme yli 20 OOO kertaa vuorokaudessa. Ei ole sama, miten.

Meissä ei tapahdu mitään ilman hengitystä. Hengitystä tarvitaan niin ajatteluun, tuntemiseen, verenkiertoon kuin lihasten liikutteluunkin. Hengitys linkittää kaikki kehosovellukset yhteen ja välittää viestejä niiden välillä. Sillä on kaiken kattava verkosto koko kehossa. Jokainen solu hengittää. Hengityksen maasto eli keho määrittelee hengityksen laadun. Jännittyneessä kehossa hengitys virtaa ahtaasti, rennossa kehossa anteliaasti. Syvähengityksellä on kyky purkaa kehon jännitteitä ja näin vapauttaa hengityksen maastoa ja virtaa.

gaetano-cessati-142747.jpg
 

Hengitys on kehon yleisavain

Hengitys on muurauslaasti kehon, mielen ja tunteiden välillä ja näin ollen sen vaikutus ulottuu niihin kaikkiin. Kun keho ja mieli kohtaavat toisensa hengityksen välityksellä, tästä liitosta syntyy tunne. Jokaisella tunteella on omanlaisensa hengitys.

Kytkeytymällä luontaisen hengityksensä rytmiin pääsee kehonsa ja mielensä sisälle ja niiden taajuudelle. Kehon ja mielen on tuolloin helppo rentoutua hengityksen aalloille. Aistit heräävät ja tietoisuus herkistyy.

 
 

Syvähengitys eli hengitysterapia siivoaa alitajunnan roskasäiliöitä

 
 

Kehoa pestään ulkopuolelta, mutta sitä olisi hyvä pestä myös sisäpuolelta. Sisäistä kuonaa tuottavat ne tunteet, jotka kätkeytyvät alitajuntaamme tukahduksen ja tiedostamattomuuden puolelle. Ne sanat, joita emme uskalla lausua ja ne tunteet, joita emme halua, uskalla tai ehdi tuntea kaventavat itseilmaisuamme. Kannamme kaikki tietämättämme vihan, häpeän, syyllisyyden ja alemmuuden tunteita sekä erilaisia pelkoja. Lihasjännitykset estävät meitä tuntemasta niitä. 

Tunteet vaikuttavat kehon kemiaan ja välittyvät viestimolekyylien kautta kaikkialle kehoon. Kehon fysiologia muuttuu tunteidemme mukaisesti vaikuttaen niin hormonieritykseen, sykkeeseen kuin verenvirtaukseenkin. Kokonaisvaltainen energiatasomme joko nousee tai laskee tunteidemme aallokossa. 

Ihminen voi hyvin, kun hän saa ilmaista ja elää kaikenlaisia tunteitaan läpi - kun hän voi pulputa luvan kanssa niin ikävää tunnetta kuin iloistakin.
Hengitysterapia ja hengityskurssit Espoossa
 
 
 

Syvähengitys-kurssit ryhmille ja yrityksille

Mitä syvähengitys-kurssilla tehdään?

Teemme syväsukellusmatkan hengityksellä itseemme. Käytämme hengitystä sukeltamaan tunnepakettien äärelle ja purkamaan niitä auki. Normaalia intensiivisempi, rytmittömämpi ja nopeampi hengitys kasvattaa kehon energiatasoa.

Nostatettu energia puskee läpi suojamuurien ja tuo alitajunnan kätkössä olleen tunnekuonan ylös tietoisen mielen puolelle ja puhdistettavaksi.

Kuonaa voi purkaa kaikilla niillä tavoilla, joilla keho keksii itseään tuulettaa. Tuohon ilmaisuun mahtuu monenlaista ääntä ja kehon liikettä.

Tärkein asia on antaa keholle lupa toteuttaa itseään haluamallaan tavalla eli päästää irti kaikesta kontrollista. Musiikkimaisema muuttuu koko ajan ja tempaa mukaansa erilaisiin tunnetiloihin. Se koskettaa, liuottaa ja huuhtelee sisäisyyttä.

Mitä hyötyä syvähengitys-kurssista on?

Kun emotionaalinen stressi hengitystyöskentelyn avulla pienenee, mielelle ja keholle tapahtuu monia hyviä asioita:

  • hermosto rauhoittuu
  • stressihormonitaso laskee
  • umpieritys- ja hormonitoiminta tasapainottuvat
  • verenpaine laskee, sydän pumppaa kevyemmin
  • immuunipuolustusjärjestelmä toimii tehokkaammin
  • hengityksen virran esteiden poistuessa, hengitys vapautuu itsestään
  • keskittymiskyky ja muisti paranevat
  • aistit terävöityvät
 

Haluatko kurssille? Ota yhteyttä tällä lomakkeella: