MEDITAATIO eli MIELEN KUNTOSALI

Mieli rauhoittuu kun sen sisältöä eheytetään

Mieli kaipaa kuntosalia siinä missä kehokin. Elämme valtavan aistiärsyke- ja tietotulvan keskellä ja pään tietokone täyttyy kaikesta turhasta. Tietoisuus muuttuu pirstaleiseksi, keskittymiskyky ja muisti heikkenevät. Pään sisältö kaipaa karsimista, selkiyttämistä ja eheyttämistä. Meditaatio tarjoaa tähän sopivan työkalun. Se on syväsukellusta itseensä ja kytkeytymistä isompiin sfääreihin.

erlend-ekseth-33567.jpg
 

Meditaation tarkoitus

Meditaatiossa lasketaan elämän kierroslukua alas. Lakataan tekemästä ja ennen pitkää ehkä myös ajattelemasta. Tai ainakin tarkastellaan elämän elokuvaa katsomon puolelta eli tarkkailijan silmin. Tarkoitus ei ole myöskään arvostella eikä tuomita vaan hyväksyä kaikki tietoisuuden virran elementit sellaisenaan. Meditaatiossa ollaan tässä tila-aika -ikkunassa, hetken harjalla. Meditaatio on tietoisuuden herkistämistä ja selkiyttämistä. Tietoisuus on koko elämämme taustoittaja. Ilman tietoisuutta meillä ei olisi yhtään kokemusta. Tietoisuuden laatu on yhtä kuin elämän laatu.


Meditaatio helpottaa elämän stressiä

Kun pään huonetta siivotaan, mieli rauhoittuu ja toimii selkeämmin. Aivojen eri osa-alueet viestivät paremmin keskenään. Eheytyksen ansiosta muistia ja laajakaistaa tulee lisää tai ainakin oppii käyttämään laajakaistaansa fokusoidummin. Kun mieleen tulee lisää tilaa, luovuus pääsee kukkimaan ja syntyy uusia oivalluksia. Lyhyesti: GPS-ominaisuudet elämän kartalla paranevat ja elämän näytön hd-laatu kirkastuu.

 
 

Haluatko oppia lisää meditaatiosta?
Vedän meditaatiokursseja ryhmille ja yrityksille eri tilaisuuksiin.