HENGITYS ON HYPERLINKKI

pexels-photo-53040.jpg

Hengitys on hyperlinkki kaikkien kehosovellusten välillä. Hengitys on paitsi silta sinun ja kehosi välillä, myös silta kehon ja mielen välillä. Ja koska mieli ja tunteet keskustelevat keskenään, on hengitys myös linkittäjä näiden kolmen sovelluksen välillä. Tietoinen ja alitajuntainen mielemme kytkeytyvät niin ikään yksiin hengityksen välityksellä. Hengitys on kaiken toiminnan taustalla ja sen sisälle kietoutuneena. Hengitys-app ei nuku eikä uinu koskaan; silloinkin kun itse olemme nukuksissa, tiedottomia tai syvässä koomassa, hengitys pitää elämää yllä kaiken aikaa.

Tulemalla tietoiseksi hengityksestäsi tulet tietoiseksi paljon muustakin kehossasi ja elämästä ja ihmisistä ympärilläsi. Oman hengityksesi avulla voit jopa lukea toisten ihmisten mielen- ja tunnetiloja. Hengitys linkittää nimittäin myös toisten hengitykseen ja lukee sitä sisältäpäin. Tätä tietoa voi käyttää hyväkseen rauhoitellakseen jotain ihmistä lähellään: hengittämällä itse rauhallisesti toisen ihmisen lähellä, autat häntäkin rauhoittumaan. Samoin mies (yang) ja nainen (yin) toinen toistaan lähellä ollessaan voivat antaa hengityksensä yhtyä yhdeksi virraksi; tämä tuo tullessaan todellisen yhteyden tunteen.

Jokainen meistä on osa maailmankaikkeutta. Maailmankaikkeus on edustettuna jokaisessa solussamme ja sen osasessa. Hengitys linkittää niin halutessamme meidät näin myös kosmiseen tai maailmankaikkeuden hengitykseen - yhteiseen hengitykseen, joka on meille kaikille kaiken aikaan kaikkialla käytettävissä. Se on paljon isompi verkko tai tietoisuuden kenttä kuin world wide web eli www. Toisaalta – kun hengityssilta katkeaa, katkeaa myös yhteys kehoomme. Siirrymme tuolloin tuntemattomaan ulottuvuuteen, meillä ei ole enää koordinaattipaikkaa tämän maailman tila-ajassa.

VIRTUAALISUUS EI VOI KOSKAAN KORVATA TODELLISTA

Sosiaalinen media, virtuaalimaailma ja sen vempeleet eivät tule koskaan korvaamaan ihmisten tosiasiallista kanssakäymistä. On aivan eri asia nähdä, kuulla, koskea ja tuntea toisensa oikeassa reaalimaailmassa – sekä hengittää yhdessä yhteisestä tilasta ja yhteiseen tilaan. Ihmisten välinen tila, interface, pitää niin paljon käsin koskettamatonta ja normaalein aistein käsittämätöntä sisällään – jotain jonka tavoittaa vain olemalla tuon tilan sisällä muiden ihmisten kanssa ja hengittämällä samaa ilmaa ja sen molekyylejä heidän kanssaan!

Virtuaalimaailma voi tosin tehdä meidät näennäisesti rohkeammiksi kuin itse asiassa olemme. Seurustelupalstoilla ja eri teemojen ympäri kokoontuneilla chatti-palstoilla paljastetaan monenmoisia salaisuuksia ja ilmiannetaan itsestään kuvia, joita ei ikimaailmassa tosielämässä uskallettaisi paljastaa. Vaatii rohkeutta olla oma itsensä reaalitila-ajassa.